MENÜ
                                      Üdvözlök mindenkit!!
 Csomok,kötések és ami kapcsolatos a horgászattal 

 Horgászat határok nélkül!

Elfeledett pontycsemege

Érdekes és egyben feltűnő jelenségnek tartom, hogy a pontyhorgászok figyelme egyre inkább a bojlik felé fordult. Azonban nem mindenkinek adatik meg az a lehetőség, hogy a horgászboltokban a magas árkategóriájú etetőanyagok közül válogasson. Mit tehetnek ők?

Vagy ácsingóznak a számukra elérhetetlen bolti bojlik után, esetleg saját maguk készítenek(vállalva a végeredmény kockázati tényezőjét) vagy más elérhető árú, de mégis hatékony pontycsemege után néznek. Éppen ezért szeretném felhívni a figyelmet egy kiváló ponty csalira, mely nagy múltra tekint vissza, hisz már régen is fogták vele a szebbnél-szebb halakat. Nem más ez, mint a burgonya hétköznapi néven krumpli. Potom pénzért beszerezhető, s emellett pedig igen fogós! Ha megfelelő módon van elkészítve, közelébe érhet a jobb bojliknak is, ha pedig még meg is ízesítjük az könnyen a siker útjára vihet bennünket.

Elkészítés:

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Első lépésben a burgonyákat tisztítsuk meg.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Szeljük fel őket a képen látható módon, különböző méretűekre.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A különlegesség kedvéért néhány burgonyadarabkát mindig gömb alakura farigcsálok. Hátha éppen ehhez van gusztusuk!

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A megfőzött burgonyákat tegyük egy lezárható tetejű üvegbe. A főzést illetően ne essünk túlzásokba. Akkor értük el a megfelelő állagot, ha már puhák, de ugyanakkor még rugalmasak is.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Csalink fogósságát az ízesítéssel nagymértékben megnövelhetjük. Ez esetben por alakú aromát használtam, melyet először vízben feloldok.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Az eredmény magáért beszél. A burgonyadarabkákat átjárja az aroma, melyek ezután csábítóan illatozni fognak, így már biztosan rátalálnak a környékben tartózkodó halak!

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Mielőtt lezárnánk az üveget ne feledkezzünk meg a Hassa tartósító szerről sem! Ez egy különleges tartósítószer, mely mentes a különféle mellékízektől. Ennél fogva nyugodtan használhatjuk, hisz csalink íz és illathatásán semmit sem változtat.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Próbálkozzunk különböző ízekkel! Ki tudja melyik lesz a nyerő?

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Az ízesítéshez szükséges anyagok és végeredmény!

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A munka legutolsó fázisa a címkézés, melyről nem tanácsos megfeledkezni. Alkoholos filc segítségével ez a művelet játékos könnyedséggel elvégezhető.

 

 

 

Én is probáltam már,és tényleg bejött nekem különösen a méz ízű jött be!!

 

Hírek

  • Végzetes horgászat!Szén-monoxid mérgezéstől halt meg egy dunaújvárosi horgász
    2011-09-15 06:49:56

    Salgótarján - Megfulladt egy 34 éves férfi, aki autójában töltötte az éjszakát a palotási horgásztónál és kocsiját gázpalackról működő hősugárzóval fűtötte - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

  • Végzetes horgászat (Penyige)
    2011-07-01 11:14:14

    Horgászás közben vesztette életét egy 72 éves fehérgyarmati férfi. Az idős ember csónakból horgászott a penyigei tavon vasárnap este. A többi horgász a csobbanást hallva a segítségére sietett, partra húzták és megpróbálták újraéleszteni, de már a kiérkező mentők sem tudtak rajta segíteni. Az elsődleges orvosi vélemény szerint halálát fulladás okozta, a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében, szakértő bevonásával vizsgálja, hogy az idős férfi rosszullét következtébe esett-e a vízbe.

Szavazás

Milyen vizen horgászol legszívesebben??
Patakokban
Csatornákon
Tavakon
Folyókon
Holtágakon
Tengeren
Asztali nézet